středa 11. května 2005

Zpěvníky

Brouzdal jsem internetem a pátral po zpěvnících, které by naplňovaly moje očekávání...

Známé Akordy.sk používá asi každý, kdo hledá jednou za čas písničku s akordy. Umožňují transponování, ale trochu nešťastné jsou akordy uprostřed slov a menší množství písniček.

Pro toho, kdo hledá zpěvník určitého autora, který by si mohl vytisknout, je tu stránka Antoniův zpěvník. Zde si můžete stáhnout kompletní zpěvníky jednotlivých autorů a to ve formátu PDF. Na vrch si můžete vybrat zda budete tisknout papíry velikosti A5 či A4.

Naposled zmíním velice užitečnou věc, na kterou mne upozornil jeden známý. Jmenuje se Zpěvníkátor a je to jednak on-line databáze, pokud hledáte písničku jednou za čas. Je to ale také užitečná věc pro človíčky s vytáčeným připojením: stáhnete si program, který pak synchronizujete s internetovou databází... Je zatím nejrozsáhlejší co jsem viděl a dle dostupných informací každý den vychází aktualizace písní, které můžete i sami přes program přidávat. Program samozřejmě nabízí transponování, různé možnosti tisku, řazení podle autorů či písní, výběr písniček v několika jazycích a mnoho dalších možností.