neděle 10. dubna 2005

Pražská „Zima, jak ji neznáte…“

Bobová dráha, eskymácké honičky, dobývání severního pólu, závody na vícemístných lyžích a řada dalších her, soutěží a tvůrčích aktivit se skrývala pod titulem „Zima jak ji neznáte“. Celostátní akci, jejímž smyslem je poukázat na možnosti činorodého trávení volného času i za sychravého počasí, uspořádala skautská střediska v různých obcích republiky. Tentokrát se zapojili i skauti z celé Prahy 10.

„Loňského ročníku s názvem „Hrátky na sněhu“ se zúčastnilo na tři tisíce lidí v padesáti městech. Letos se neomezujeme jen na sníh, kromě sáňkování, lyžování, koulování a podobných typicky zimních radovánek se na mnoha místech chystají také aktivity výtvarné, umělecké, dramatické nebo dokonce kulinářské. Očekáváme proto ještě větší zájem a zapojení dětí i dospělých,“ říká Alena Sochnová, koordinátor projektu.

Jak tedy vypadala zima v Praze? Na všechny účastníky čekaly slalomy na saních, pohybové soutěže družstev, eskymácká klání, chytání Yettiho, bungee-runing a mnoho dalších aktivit... Příležitost zapojit se a zajímavě prožít zimní odpoledne dostali nejen skauti, ale i děti s rodiči které šli kolem. Vítězem odpoledne se stal každý, kdo navštívil alespoň 6 atrakcí a tím si zasloužil drobnou cenu. Promrzlí účastníci se také mohli společně napít čaje, který v takovém počasí chutná prostě báječně a jen dokresluje Skautsky společný zážitek…